Nijmeegse coöperatie

samen maken we een duurzame buurt

Eerste Zonnedak van Noviostroom in productie

Vanaf 11 juni 2019 produceert ons eerste zonnedak stroom. Een dak met 150 zonnepanelen voorziet 13 leden van duurzame elektriciteit. Er wordt gebruik gemaakt van de postcoderoosregeling en dat betekent dat de opbrengst van de opgewekte zonnestroom van het coöperatiedak wordt verrekend met de energierekening van onze leden thuis. 

We hebben voor dit project een contract afgesloten met leverancier Greenchoice die afnemer is van alle zonnestroom die wij aan het net leveren. Onze leden die deelnemen aan dit project hebben dan twee mogelijkheden.

 1. Ze kunnen overstappen naar Greenchoice zodat zij hun eigen zonnestroom kunnen gebruiken (ze besparen hiermee op elektriciteitskosten en energiebelasting). Gebruik voor het overstappen de link: www.greenchoice.nl/noviostroom

2. Ze kiezen een andere leverancier waarmee wij afspraken maken over de teruggave van de energiebelasting en ze ontvangen de opbrengsten van de zonnestroom via de coöperatie en kunnen daarmee bij de leverancier hun eigen groene stroom inkopen.

Wil je de actuele productie van het zonnedak zien?  Klik hier.

IMAG1811
IMAG1811
IMAG1960
IMAG1960
Heemraadstr-luchtfoto-2019-07-05
Heemraadstr-luchtfoto-2019-07-05


Noviostroom ontvangt voor elk lid (en elke consument) die gebruik maakt van het contract van Greenchoice voor Noviostroom een kleine vergoeding per jaar. Dit gebruiken wij om coöperatie activiteiten mee te financieren. Dus iedereen die Noviostroom wil ondersteunen en een duurzaam energiecontract wil afsluiten kan dit doen via de link www.greenchoice.nl/noviostroom.